DE GESCHIEDENIS VAN HRA

Hammey Road Audioproductions is een eenmansbedrijf,
die per 1 september 2004 is ingeschreven bij het
Handelsregister van de Kamer van Koophandel.
De oprichter Klaas van der Woude ( Harkstede 1960) houdt zich al zijn leven lang bezig met muziek.
Op z'n vijfde kreeg hij een accordeon met 12 bassen. Van
zijn 6e tot zijn 14e jaar volgde hij wekelijks accordeonlessen
en op z'n 15e nam hij als muzikant zitting in zijn eerste bruiloftbandje. De electronische accordeon werd al snel vervangen door de eerste keyboards.
Zo halverwege de jaren ´70 heeft hij de opkomst van de digitale toetsinstrumenten meegemaakt en de ontwikkelingen daarin bijgehouden. Tussendoor maakte de jonge muzikant
nog een aantal jaren deel van de plaatselijke fanfare en gaf
hij accordeon- en keyboardlessen.

Eind jaren ´70 was Klaas voor het eerst betrokken bij geluidsopnamen. Reeds op 18 jarige leeftijd werden 2 singles en een LP gemaakt. In die tijd was dit nog redelijk bijzonder. Daarna werd regelmatig een beroep op Klaas gedaan voor het inspelen van toetsenpartijen in regionale geluidsopnamestudio´s. Vanaf begin jaren ´80 heeft Klaas als toetsenist met veel plezier deel uitgemaakt van diverse regionale bands.
Zoals de top 40-coverband Pinto en vanaf 1987 allround
orkest Flashlight.Eind jaren ´90 werd dat enige jaren gecombineerd met de cajun/zydecoband Go Bananas.
In 2000 was hij medeoprichter van het plaatselijk shantykoor de Raaitvinken, waar hij de muzikale leiding op zich nam. De progressie van dit koor bleef niet onopgemerkt bij andere koren. Waaronder het shantykoor Opwierde II te Appingedam waar hij in 2003 werd aangetrokken als dirigent. Op dit moment heeft hij ook het dameskoor van dezelfde buurtvereniging onder zijn hoede en is hij tevens dirigent van shantykoor Losdorp.

Een drukke fulltime baan als HBO-docent Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken van de Academie voor Gezondheidsstudies van de Hanzehogeschool
te Groningen en de fysieke belasting van regelmatig oefenen
of optreden met bands of koren waren echter steeds moeilijker te combineren. Daarnaast was er bij hem de
laatste jaren een toenemende behoefte om muziek te arrangeren en dit vast te leggen. Hier was dus eigenlijk helemaal geen tijd meer voor. Na 16,5 jaar besloot hij zich terug te trekken uit de band Flashlight.
Het laatste optreden in november 2003 bij Klinkkloare Toal, waarbij Flashlight een aantal regionale artiesten begeleidde in de Klinker te Winschoten, was een waardige afsluiting. (zie filmpje rechts)
Incidenteel wordt op Klaas nog wel eens een beroep gedaan
als gast- en studiomuzikant. Zo is hij vaste invaltoetsenist bij Hail Gewoon, de "klaairockers" uit Loppersum.

Jarenlange interesse in opnametechnieken, een goed gehoor en een beetje spaargeld, maakten het mogelijk een zolderkamertje in te richten met digitale recorders,
mengtafel en randapparatuur, in eerste instantie dus vooral voor eigen gebruik. Zonder dat dit een primaire doelstelling was, werden er al snel enige opnameklussen voor derden gedaan. Dit leidde weer tot nieuwe opdrachten. De vergoedingen hiervoor werden altijd direct weer in goede apparatuur geïnvesteerd.
De zolderkamer groeide daardoor al binnen een jaar uit zijn jasje. Verhuizen naar een grotere ruimte werd al snel noodzakelijk. Hierbij werd de hulp ingeroepen van pa van der Woude. Zonder zijn bouwkundig inzicht en maandenlange inzet had de nieuwe opname- en technische ruimte nooit in de huidige vorm gerealiseerd kunnen worden.
Doordat het aantal opdrachten gestaag bleef groeien en niet alle aanvragen konden worden gehonoreerd, werd besloten parttime als HBO-docent te gaan werken en de muziek meer bedrijfsmatig aan te pakken, vooralsnog dus voor 1 dag per week. Buiten de weekends en vakanties om, wordt nu ook de vrijdag actief aan de muziek besteed.Inmiddels heeft
Hammey Road diverse projecten afgerond. Geinteresseerd?
Bel rustig eens voor een vrijblijvende afspraak of kom eens langs en laat u overtuigen! Voor informatie kunt u het contactformulier ook invullen.